Ostatní
VAŘENÁ KUKUŘICE
* Úspěšné období: léto, podzdim
* Druhy ryb: kapři, větší cejni, amuři
* Typy revírů: kukuřičné oblasti (ne všude funguje)
* Finanční náročnost: 6 kč/kg v zemědelských velkoskladech Jedná se o léty prověřenou, ale stále účinnou nástrahu. Pro lepší výsledky je vhodné s ní zároveň i vnadit. Postup přípravy Důkladně namočenou kukuřici (1-2 dny) vařit buď hodinu v papiňáku, nebo ve větším hrnci nechat přejít varem a pod utěrkou nechat 6 hodin dojít a pak ještě jednou opakovat. Nepřidávám žádné aroma, nanejvýše sůl. Některé druhy (obzvláště jsou-li ručně loupané) se špatně vaří a nepopraskají ani po 3 hodinách v papiňáku, jine praskají snadněji. Prasknutí pokládám za velmi důležité. Na háčku je účinnost mezi prasklou a neprasknou kukuřicí tak 1:10 ve prospěch prasklé (viz obrázek). Napichuji jedno zrnko na háček vel. 6-8 způsobem, jaký je znázorněn na obrázku, nebo dám několik zrnek pod háček na vlas.